Vacanta, 2 nopti in Sicilia, Italia, 189 euro, pentru 2 persoane

Vacanta, 2 nopti in Sicilia, Italia, 189 euro, pentru 2 persoane

Biletele de avion sunt din Bucuresti catre Catania. Perioada este din 4 pana pe 6 mai 2023. Pretul avionului prin Ryanair dus-intors pentru 2 persoane este de 106 euro.

Vacanta, 2 nopti in Sicilia, Italia, 189 euro, pentru 2 persoane

Cazarea este in centrul orasului Catania. Costul camerei gasita pe Booking costa 83 euro pentru 2 nopti. Mai jos aveti detaliile:

Vacanta, 2 nopti in Sicilia, Italia, 189 euro pentru 2 persoane

Sugestia noastra de itinerariu pentru 2 zile din Catania:

Ziua 1:

Pranz: Vizitați centrul istoric al Cataniei

Începeți-vă ziua explorând inima orașului, Piazza del Duomo. Aici, puteți vedea frumoasa Catedrală Sfânta Agata și Fântâna Elefantului, care este simbolul orașului.

Plimbați-vă pe străzile înguste ale orașului și admirați arhitectura barocă a clădirilor. Opriți la Biserica San Nicolò l’Arena și la Amfiteatrul Roman.

Luați o pauză și bucurați-vă de o gustare tradiționala siciliana granita si brioche la unul dintre barurile locale.

După-amiaza: Vizitați Muntele Etna

Luați un autobuz sau închiriați o mașină și conduceți până la Muntele Etna, cel mai înalt și cel mai activ vulcan din Europa. Puteți vizita Rifugio Sapienza, care este principalul punct de plecare pentru excursii pe vulcan.

De aici, puteți lua o telecabină pentru a ajunge la 2.500 de metri și apoi un jeep 4×4 pentru a ajunge în zona craterului. De asemenea, puteți face un tur cu ghid sau o drumeție pentru a explora zona din jurul vulcanului.

Ziua 2:

Dimineața: Vizitați Taormina

Luați un autobuz sau închiriați o mașină și conduceți până la Taormina, un oraș pitoresc situat pe un deal cu vedere la mare. Este la aproximativ o oră cu mașina de Catania.

Plimbați-vă pe străzile înguste ale orașului și admirați priveliștile uluitoare de la Teatrul Grec, care este situat pe vârful dealului.


Vizitați Catedrala din Taormina și Palazzo Corvaja, care acum este muzeu.

Dupa-amiaza: Vizita Cheile Alcantarei

După ce ați vizitat Taormina, mergeți spre Cheile Alcantarei, care se află la aproximativ 30 de minute cu mașina de Taormina.

Cheile au fost formate de curgeri de lavă și eroziune de-a lungul a mii de ani și oferă un peisaj unic care merită explorat. Puteți face un tur cu ghid sau puteți face drumeții de-a lungul râului și puteți înota în apele cristaline.

Seara: intoarcere la Catania

Întoarceți-vă la Catania seara și savurați cina la unul dintre restaurantele locale.

Author: Oli Trip Tips

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights