Itinerariu 3 zile in Milano, Italia

Itinerariu 3 zile in Milano, Italia

Recomandări pentru o excursie de 3 zile la Milano, Italia:

Ziua 1: Sosire și tur de oraș

Sosire: Dupa ce aterizati in Aeroportul din Milano puteți lua un taxi sau transportul public până la cazare.

Tur de oraș: Începeți călătoria cu un tur de oraș pentru a explora centrul istoric al lui Milano. Vizitați Domul din Milano, cea mai mare catedrală gotică din Italia și Galleria Vittorio Emanuele II, o galerie comercială frumoasă.

Ziua 2 – Excursie de o zi la Lacul Como

Tren: Puteți lua un tren de la Gara Centrală din Milano până la Gara San Giovanni din Como, care durează aproximativ 1 oră. Trenul circulă regulat pe tot parcursul zilei, iar biletele costă în jur de 5€ de persoană, în funcție de tipul de tren și de ora din zi. Puteți verifica orarele și puteți cumpăra bilete online de la Trenitalia sau Italo. Odată ajuns la gara San Giovanni, puteți face o scurtă plimbare până în centrul orașului sau puteți lua un autobuz sau un taxi până la destinație.

Dimineața: Lacul Como: Începeți-vă ziua cu o plimbare de-a lungul frumosului Lac Como, care este cunoscut pentru apele sale cristaline, vilele uimitoare și orașele pitorești. Puteți face un tur cu barca pentru a explora lacul și a admira munții și pădurile din jur.

Funicular: Luați funicularul către Brunate, un mic sat situat pe un deal deasupra Como, care oferă vederi uluitoare ale lacului și orașului.

După-amiaza: Catedrala Como: Vizitați Catedrala Como, cunoscută și sub numele de Catedrala Santa Maria Assunta, o frumoasă biserică gotică situată în inima orașului.

Vila Olmo: Faceți o plimbare prin Villa Olmo, o vilă neoclasică înconjurată de un parc pitoresc de pe malul lacului Como.

Cumpărături: explorați străzile și magazinele fermecătoare ale orașului, unde puteți găsi artizanat local, eșarfe de mătase și mărci de modă de ultimă generație.

SearaGelato: Încheiați-vă ziua cu un gelato de la Gelateria Lariana, o gelaterie populară care oferă o varietate de arome delicioase, inclusiv specialități locale precum castane și smochine si apoi intoarceti-va catre Milano

Ziua 3: Artă și cultură

Galeria Brera: Vizitați Pinacoteca di Brera, unul dintre cele mai importante muzee de artă din Italia. Găzduiește o vastă colecție de artă renascentist italiană, inclusiv lucrări ale lui Rafael, Caravaggio și Tizian.

La Scala: Faceți un tur al La Scala, una dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume. De asemenea, puteți participa la un spectacol dacă există vreunul programat în timpul vizitei dumneavoastră.

Castelul Sforza: Vizitați Castello Sforzesco, un castel medieval care găzduiește mai multe muzee și colecții de artă, inclusiv sculptura neterminată a lui Michelangelo, Pietà Rondanini.

Estimare buget in Milano:

Bilete avion: 95

Cazare Booking: 234 €

Link: https://www.overtips.com/vacanta-3-zile-milano-iunie-329e-2-adulti/

Pinacoteca di Brera: 10€ intrare la muzeu

La Scala: 10 € pentru un turneu de teatru

Castello Sforzesco: gratuit

Lacul Commo: 60 euro

Cost total estimat: 429€ (fara mese)

Author: Oli Trip Tips

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights