Vacanta, oferta calatorie, 7 nopti in Creta, Grecia, Mai-Iunie, 363 euro, 2 persoane

Poza este din centrul orasului Chania:

Vacanta, oferta calatorie, 7 nopti in Creta, Grecia, Mai-Iunie, 363 euro, 2 persoane

Biletele de avion sunt din Bucuresti catre Heraklion, Creta. Perioada este din 25 mai pe 1 iunie 2023. Pretul avionului prin Animawings dus-intors pentru 2 persoane este de 107 euro. Animawings este o companie aeriana de chartere care opereaza de pe aeroportul din Bucuresti.

Vacanta, oferta calatorie, 7 nopti in Creta, Grecia, Mai-Iunie, 363 euro, 2 persoane

Cazarea trebuie impartita in 2 pentru ca biletul de intoarcere la avion este la prima ora, iar din Chania de unde va sugeram sa va cazati pana in Herklion este distanta destul de mare, se parcurge in jur de 3 ore cu mijloc de transport in comun. Cazarea este chiar in centrul orasului Chania avand acces usor catre cele mai frumoase plaje ale insulei Creta. Costul camerei gasita pe Booking fiind de 231 euro pentru 2 nopti. Mai jos aveti detaliile:

Cazarea din Chania:

Cazarea din Heraklion la aproximativ 3 km de aeroport, puteti ajunge usor cu mijloc de transport in comun, taxi sau pe jos:

Vacanta, oferta calatorie, 7 nopti in Creta, Grecia, Mai-Iunie, 363 euro, 2 persoane

Orasul Chania este in partea de vest asa aveti acces cat mai usor cu mijloc de trasnport in comun(autobuzul) la cele mai celebre plajele ale Cretei . Este cea mai mare insula din Grecia iar distantele sunt destul de mari.

Sugestia noastra de itinerariu de 7 zile pentru insula Creta:

Ziua 1:

Dimineața: luati autobuz de la aeroport pana in autogara centrala. Gasiti autobuzul care va duce din din Heraklion in Chania. Va dura in jur de 3 ore pana ajungeti in Chania. Acomodati-va la cazare.

După-amiaza: Vizitați Muzeul Arheologic din Chania, care găzduiește unele dintre cele mai impresionante descoperiri arheologice din regiune. Aflați despre istoria antică a Chaniei și a Cretei.

Seara: Bucurați-vă de o cină la unul dintre cele mai apreciate restaurante din Chania, Tamam. Acest restaurant oferă preparate din bucătăria tradițională cretană, cu o notă modernă.

Ziua 2:

Dimineața: Începeți ziua cu o vizită la Piața Agora, o piață plină de viață unde localnicii cumpără produse proaspete, fructe de mare și produse locale.

După-amiaza: Vizitați Muzeul Maritim din Creta, care prezintă bogata istorie navală a insulei. Aflați despre tradițiile maritime fascinante ale Cretei.

Seara: Bucurați-vă de o cină la apus de soare pe celebra plajă Elafonisi, care este cunoscută pentru nisipul său roz și apele cristaline. Restaurantul Elafonisi servește fructe de mare proaspete și preparate tradiționale cretane.

Ziua 3:

Dimineața: faceți o excursie de o zi la Cheile Samaria, care este unul dintre cele mai lungi chei din Europa. Mergeți în defileu și minunați-vă de peisajul uimitor.

După-amiaza: Vizitați fermecătorul sat Sougia, cunoscut pentru plajele sale liniștite și tavernele tradiționale. Relaxați-vă pe plajă și bucurați-vă de un prânz cu fructe de mare.

Seara: întoarceți-vă la Chania și bucurați-vă de o cină la unul dintre cele mai apreciate restaurante din oraș, Tamam.

Ziua 4:

Dimineața: Vizitați orașul antic Aptera, care a fost odată unul dintre cele mai importante orașe din Creta. Explorați ruinele și aflați despre istoria orașului.

După-amiaza: Vizitați impresionantul Parc Botanic și Grădinile din Creta, care prezintă flora și fauna bogată a insulei. Faceți o plimbare prin grădini și bucurați-vă de atmosfera liniștită.

Seara: Bucurați-vă de o cină la restaurantul Salis, apreciat, care oferă preparate din bucătăria cretană modernă, cu accent pe ingredientele locale.

Ziua 5:

Dimineața: faceți o excursie cu barca la idilica lagună Balos, cunoscută pentru apele turcoaz și nisipul alb. Petreceți dimineața înotând și făcând plajă.

După-amiaza: Vizitați orașul antic Falassarna, care a fost cândva un port major în vremurile străvechi. Explorați ruinele și bucurați-vă de priveliștile uimitoare ale coastei.

Seara: Bucurați-vă de o cină la apus la Kouzina e.p.e., un restaurant foarte apreciat care servește preparate din bucătăria tradițională cretană cu o notă modernă.

Ziua 6:

Dimineața: Vizitați impresionantele Morminte Venizelos, care oferă vederi panoramice ale orașului și ale mării. Aflați despre istoria mormintelor și despre celebrul politician cretan, Eleftherios Venizelos.

După-amiaza: Vizitați fermecătorul sat Platanias, cunoscut pentru plajele sale frumoase și atmosfera plină de viață. Relaxați-vă pe plajă și bucurați-vă de un prânz cu fructe de mare.

Seara: Bucurați-vă de o cină de rămas bun la restaurantul Tamam, apreciat, care oferă mâncăruri tradiționale cretane cu o notă modernă.

Ziua 7:

Intoarcere in Heraklion. Cazati-va apoi vizitati centrul orasului, reveniti in camera la o ora potrivita pentru a va face bagajul si ca sa va odihniti pentru ca de dimineata la prima ora aveti avionul.

Mai jos va aratam ce am facut noi in 7 zile in Creta:

Author: Oli Trip Tips

Share This Post On
468 ad

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Verified by MonsterInsights